Klangmassage

Klangbad

Klangbad är meditation, avslappning och stresshantering med bla tibetanska klangskålar, regnsrör, klockspel, gong och andra klang och vibrationsinstrument. Det är fantastiskt att låt sig omslutas av de olika instrumentens vibrationer och toner! Det är lätt att flyta bort, sjunka ner i djup vila och därmed återhämtning för både kropp, själ och sinne.

Du som deltar ligger på en yogamatta, nerbäddad med filt och bara slappnar av och tillåter den här upplevelsen att omsluta dig. Det är inte ovanligt att man som deltagare somnar eller ”flyter bort”. Det är helt ok. Vet du med dig att du snarkar kan du lägga huvudet lite på sidan och ta nån klunk vatten innan. Klangbadet påverkar kroppen fysiskt med sina vibrationer. All vätska i våra kroppar, både den intra cellulära och den extracellulära vätskan, kommer i rörelse vilket minskar inflammationstillstånd och förbättrar immunförsvar och cirkulation m.m. Även du som eventuellt har nedsatt hörsel har nytta av upplevelsen för din kropp. Självklart är det fullt möjligt att även ta emot klangbadet sittandes på en stol eller annat.

Det är värdefullt att dricka mycket vatten efter ett klangbad eftersom våra kroppars olika flöden kommer i gång precis som vid vanlig klassisk massage, ta därför gärna med dig vattenflaska.

Klangbad - 90 minuter, 350 kr

Klangskålsmassage

Klangskålsmassage enl. Peter Hess är en mjuk, djupt avslappnande, nästan meditativ massageform som går in i kroppens alla olika vävnader på cellnivå. Den är i sig själv en djupgående men mild form av massage där hela din kropp påverkas ända in på cellnivå. Den är även en bra komplementbehandling till annan behandling, alternativmedicinsk så väl som skolmedicinsk. Den här typen av massage är en fantastiskt skön och behaglig behandlingsform om du vill komma ner i varv och unna dig en själv en skön och avkopplande stund och samtidigt bjuda din kropp på fördjupad nivå av hälsa.

Klangmassagen har en positiv inverkan på olika inflammationstillstånd i kroppen, den reglerar hjärt- och lungsystemet den har en inbyggd broms på ”fight and flight” systemet och dämpar därmed onaturliga stresspåslag. Klangbehandlingen stimulerar Vagusnerven som är en av våra längsta nerver i kroppen. Den går från huvudet, ner till buken och tarmarna. Vår tarm är enormt viktig och har betydelse även för vår psykiska och mentala hälsa - alltså inte bara den kroppsliga hälsan. Vagusnerven förbinder nästan alla våra organ och våra olika livssystem, därför är klangskålsmassagen otroligt värdefull då den stöttar denna viktiga nerv i dess arbete att skapa flöde och hälsa i kroppen. Vid långvarig stress, dålig kost, ineffektiv andning och negativa sinnesstämningar blir kroppen försurad och olika inflammationsprocesser får fäste i oss. Med Klangmassagen kan vi mjukt stämma upp vårt livssystem till välmående och balans, förbättra flöden både i vår lymfa, blodcirkulation och våra organ.

Det subtila vibrationerna från klangskålarna ger ökad lugn och ro samt vitalisering i kropp och sinne. Genom den djupa avslappningen och att cirkulationen i kroppens alla olika system förbättras, aktiveras kroppens eget självläkande och självreglerande system vilket bland annat kan upplevas genom minskad värk, förbättrad sömn, stressreduktion, sänkt blodtryck och mycket annat. Behandlingen lösgör spänningar och blockeringar så väl fysiskt som mentalt och själsligt och ökar känslan av lugn och balans.

”Klangskålens ton berör oss på djupet, den sätter själen i rörelse. Klangen frigör spänningar, mobiliserar den självläkande kraften och lösgör skapande energier.” Peter Hess.

Behandlingen startar med samtal om dina behov av massagen och förväntningar du kan ha på stunden. Under klangmassagen ligger du skönt på massagebritsen fullt påklädd. Första delen av behandlingen ligger du på magen med klangskålarna på och eventuellt runt kroppen på olika områden. Ibland är det en skål ibland flera samtidigt. Andra halvan av massagen vänder du över till ryggen. När behandlingen är avslutat har vi åter ett kortare samtal om upplevelsen och hur det känns nu. Hela behandlingen från att du kommer till att du går är 75 minuter lång. Det är värdefullt för kroppen att dricka mer vatten efter en klangmassage eftersom kroppens system kommer igång och utrensning sker. Klangmassage är en mycket vacker, mjuk och varsam bahandlingsupplevelse och kan njutas enbart utifrån sina vackra klanger som stämmer oss i linje med den vi på djupet är, vårt eget sanna varande. Det är en underbar gåva att ge en stunds klangmassage till sig själv eller någon annan man tycker om. Den här massagformen påverkar inte bara kroppen under själva behandlingen utan ligger och verkar i kroppen under flera dagar efteråt också.

Klangskålsmassage - 75 minuter, 790 kr

Klangskålsmassage paket

Klangskålsmassage Paket 1
I Klangskålsmassage, Paket 1 ingår 3 olika sessioner á 75 minuter (från att du kommer tills du lämnar) vid olika tillfällen som bokas separat. Ordinarie pris för 3 Klangskålsmassager är 2370 kr. I detta erbjudandet sparar du alltså 120 kr.


Klangskålsmassage Paket 2
I Klangskålsmassage Paket 2 ingår 5 olika sessioner a 75 minuter vid olika tillfällen som bokas separat. Ordinarie pris för 5st Klangskålsmassager är 3950 kr. I detta erbjudande sparar du 200 kr.


Klangskålsmassage Paket 3
I Klangskålsmassage, Paket 3 ingår 10 olika sessioner á 75 minuter (från att du kommer tills du lämnar) vid olika tillfällen som bokas separat. Ordinarie pris för 10 Klangskålsmassager är 7900 kr. I detta erbjudandet sparar du alltså 550 kr.

Prova-på Klangskålsmassage

Det här är en möjlighet för dig som är nyfiken att prova på en underbar stund med klangskålsmassage. Eller om du har svårt att ligga stilla på en behandlingsbänk längre stund så kan detta vara ett bra alternativ för dig. Behandlingen är 40 minuter från att du kommer tills att du går. Själva behandlings tiden på bänken är ca 20-25 minuter lång.

Prova-på Klangskålsmassge - 40 minuter, 450 kr

© 2024, Soulmother, All Rights Reserved | Hemsida & Webdesign+Nordiska+Webbyrån